Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γράφει η… @emmalene8

@emmalene8Και ξαφνικά από εκεί που τα πάντα είναι τακτοποιημένα, έχεις κάνει τις ονειρεμένες σπουδές σου (τώρα δικές σου ονειρεμένες του μπαμπά σου η της μαμάς σου η της θείας Κούλας στο χωρίο θα σε γελάσω αλλά για χάρη του άρθρου ας πάμε ένα βήμα παρακάτω..), έχεις προχωρήσει με νέες ιδέες με όνειρα και σχέδια (στην δική μου περίπτωση ονειρεμένα ιδανικά σπίτια που ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται απλά η Zaha Hadid δεν ευκαιρούσε οπότε είπες να το αναλάβεις εσύ το δύσκολο αυτό έργο…).

Φτιάχνεις το γραφείο σου, κρεμάς σε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ κορνίζα το δύσκολα αποκτημένο πτυχίο σου (μετά από 14 χρόνια στο ΕΜΠ ο πατέρας μου το μόνο που έλεγε πλέον για να με πείσει ήταν ότι επάνω στον τάφο μου θα έγραφε επάγγελμα φοιτήτρια ,που οι τάφοι δεν γράφουν επάγγελμα αλλά, τι να έλεγα, έφταιγα)…

Βρίσκεις πελάτες που θέλουν να τους φτιάξεις εσύ το ονειρεμένο σπίτι τους (οι διαφωνίες περί της θέσεως της τουαλέτας εκτός της κατοικίας κρίνονται ως μη σημαντικές μπροστά στο όνειρο…). Είσαι ένα πρότυπο απέναντι στην Εφορία (άσχετα αν η μισή έντιμη Ελλάδα σε κρίνει ως ελεύθερο επαγγελματία ήτη κλέφτη και λωποδύτη) και επιτέλους ΟΛΟΙ είναι ευχαριστημένοι ΤΣΑΚΚΚΚΚΚΚΚ έρχεται η κρίση!!! και όχι ότι κρίση να είναι… αυτή η περιβόητη. Που από εκεί που όλοι ήμασταν σε ικανοποιητική ως άκρως ικανοποιητική οικονομική θέση βρεθήκαμε να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη! Και μην ακούσω τις αηδίες περί δανείων….ΠΟΣΟΙ τους δίνουν λεφτά και λένε ΟΧΙΙΙΙΙ εγώ δεν θα πάρω ευχαριστώ πολύ!

Με αυτή την κρίση έγιναν δύο πολύ σημαντικά!

Πρώτον όλοι θυμήθηκαν ότι οι άλλοι μισοί (μην με ρωτήσετε ποιοι είναι οι όλοι και ποιοι οι άλλοι μισοί διότι και εγώ μπερδεύτηκα…) κλέβανε!!! Ποιός ποιόν πότε ουδείς θυμάται πλέον.

Δεύτερον και βασικότερο ήρθε στην ζωή μας το twitter!πως στην Γαλλική Επανάσταση ήρθε ο Ροβεσπιέρος ????ε εδώ ήρθαν οι twiterrades!!! ΧΑΜΟΣ… επανάσταση ΤΩΡΑ , π… ΟΛΑ και γενικά χαμός!!

Εμένα που με διαβάζετε ξέρετε τι άγχος τραβάω μην με βρει η Επανάσταση με τίποτα πυτζάμες στον καναπέ τουιτάροντας???? Βέβαια έχει και τα θετικά του… δεν έχεις λεφτά να πας θέατρο βρε αδερφέ να δεις μια κωμική επιθεώρηση? Μπαίνεις και διαβάζεις πολιτικούς μέσα στο Twitter… Τύφλα να έχει η Ελεύθερη Σκηνή (Αλλαγή και Πάνω τούρλα, Αλλαλούμια κτλ). Εγώ, να σας πω την αλήθεια μου, το εκτιμώ το χιούμορ ακόμα και το κρύο αλήθεια.. το να το πληρώνω όμως πανάκριβο με ενοχλεί λίγο…

Αα και να είμαι εγώ και ο ελληνικός λαός το αντικείμενο του χιούμορ αυτού επίσης με ενοχλεί αλλά πες νταξ μωρέεεεεε άλλοι έκλεβαν παλιά με αυτό θα σκάμε τώρα? Επίσης στο twitter έμαθα ότι ΠΟΤΕ κανείς στην χώρα αυτή δεν έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ (τώρα τα ποσοστά του 81 πως τα πήρε δεν ξέρω παραμένει μυστήριο).. και κανείς σε αυτές τις εκλογές πλην λίγων δεν ψήφισε Σαμαρά! ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ.. Όλοι είναι αριστεροί επαναστάτες… Και αναρχικοί!

Τώρα να με συγχωρούν οι followers αναρχικοί αλλά εγώ τελευταία φορά που είδα αναρχικό ήταν ένας σε ένα βιβλίο απέξω… ένας με περίεργο όνομα… Μπακούνιν???? αααα και δεν είχε iphone ( θα μου πεις λαϊκίζεις τώρα… μάλλον μου έμεινε από το 81…Γιατί εγώ ψήφιζα ΠΑΣΟΚ)!

Οφείλω βέβαια να πω ότι έχω διαβάσει και αξιόλογα άτομα στο Twitter…που όμως βλέπουν ΑΚΡΙΒΩΣ την χρήση του μέσου. Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών. Επιλέγεις εκεί μέσα… δεν κάνεις επανάσταση δεν μπορείς από τον καναπέ… Διακινείς ιδέες εμπειρίες. Και μερικές φορές μπορεί να γεννηθεί και καμία ιδέα για επανάσταση. Αλλά αν είναι να μου πείτε…!! είναι ιστορικό το γεγονός μην με βρει η ιστορία κακοντυμένη!

ΥΓ. Τελικά στον τάφο δεν θα γράφει φοιτήτρια αλλά ούτε και αρχιτέκτονας! Άλλαξα και όνειρο και δουλειά! Τώρα μέσα σε αυτή την κρίση συνέβη και ένα άλλο μαγικό.

Κάνω μια δουλειά που τελικά ήταν αυτή που ήθελα! Ξυπνάω το πρωί με χαρά και μην μου πείτε ο κόσμος δεν έχει να φάει ΤΟ ΞΕΡΩ και προσπαθώ να βοηθήσω. Χρήματα δεν έχω να δώσω, μόνο μια κουβέντα. Βρείτε ένα τρόπο να ζήσετε το όνειρο σας και μην νομίζετε.. ευτυχώς η αξία των ονείρων δεν μετριέται σε ευρώ η σε δραχμές!

(ένας ένας τα unfollow ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα που λέει και μια φίλη)[space size=»30″]

By