Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γράφει ο… @I_Nikolopoulos

@I_Nikolopoulos

«Ελλάς-Γαλλία-Λειψυδρία» –

 

Ήρθε, είδε και απήλθε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Μάλλον πέρασε και ήλεγξε και τα αποθέματα νερού στον Μόρνο  και τον Μαραθώνα, και δεν τα βρήκε πολύ σόι. Πώς να κλείσει έτσι το deal της πλήρους εκποίησης της ΕΥΔΑΠ και του νερού !;

Δεν υπάρχουν και περιθώρια για καθυστερήσεις.

Ευτυχώς, οι ανοιχτές, κόκκινες γραμμές τηλεφώνου, που έχει εγκαταστήσει ο Αντώνης ο Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Τύφλα να ‘χουν το Πεντάγωνο καλεί Μόσχα, ο Dr Strangelove και το παπούτσι του Χρουτσώφ. Μαξίμου καλεί Παράδεισο και Βασιλεία των Ουρανών ταυτόχρονα.

Με έμμετρο τρόπο αλά Πασχάλης Τερζής, ο Σαμαράς απευθύνθηκε στον εκλεκτό Συνομιλητή του : «Να πιάσει, Θεέ μου μια βροχή, μια καταιγίδα…»!

Άνοιξαν οι ουρανοί. Η γαλλική φρεγάτα, προσφορά και χείρα βοηθείας στις δύσκολες, πολιτικές ώρες, μετονομάστηκε πάραυτα σε «Αραράτ» και η ΕΥΔΑΠ ανέβασε κατακόρυφα τα αποθέματά της.  Εγκλωβίστηκαν μερικές  εκατοντάδες Αθηναίων σε αυτοκίνητα και σπίτια, λογικές παράπλευρες απώλειες, εδώ χάνει η μάνα, το παιδί και το παιδί, τη μάνα. Λεπτομέρειες, τώρα…

Βγήκε και ο Σίμος  Κεδίκογλου από το κατάστρωμα της «Αραράτ», και έκανε έκκληση στην ΕΣΗΕΑ να αφήσει  κάμερες και δημοσιογράφους να απαθανατίσουν τον Αντώνη τον Σαμαρά σαν άλλον Κέβιν Κόστνερ να κυκλοφορεί ελεύθερος με τη σχεδία του, να σώζει τον πλανήτη από την καταστροφή, την ανθρωπότητα από τον υγρό εφιάλτη.

Του ξέφυγε ένα μικρό λαθάκι, βέβαια, συγχωρείται, μπέρδεψε το Waterworld με το Waterloo, γλώσσα λανθάνουσα, τα αληθή λέγει, είδες τι παθαίνει κανείς όταν κατέχει τη γαλλική και τα λοιπά, και τα λοιπά.

Εξάλλου, στο τέλος και αυτής της υδάτινης περιπέτειας, για μια ακόμη φορά θα #ftaiei_o_Syriza …

 

 

By