Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γράφει ο… @kke_kolonakiou

«Επισκέπτες στον τόπο μας…» –

@KKE_KolonakiouThe Paper λοιπόν αγαπητοί μου ψηφοφόροι. Νέος ιστότοπος που λογικά εδώ θα μαθαίνετε και θα διαβάζετε νέα και σκέψεις ανατρεπτικές!  Ας συστηθούμε λοιπόν. Είμαι ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Κολωνακίου (Κεφαλαιοκομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος Κολωνακίου).  Και για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δεν έχω καμία σχέση με το ΚΚΕ και την φίλη μου Αλέκα.

Μην αρχίσει να μας κυνηγάει ο Ριζοσπάστης ως προβοκάτορες μέρες που είναι. Κάποιοι από εσάς με ακολουθείτε στο twitter οπότε ξέρετε τι να περιμένετε από το κόμμα. Για τους άλλους, τους πολλούς, θα σας αφήσω να ανακαλύψετε την πολιτική μου θεωρία σε συνέχειες, αν μου το επιτρέψουν οι εδώ αρχισυντάκτες.

Σαν τον Flash Gordon που βλέπαμε μικροί, εμείς οι μεγάλοι, η σαν το Lost της εποχής μας.

Έχω ξεκινήσει να γράφω αυτές τις γραμμές μόνος μου, γιατί αποφάσισα να είμαι ανατρεπτικός πολίτικος χωρίς κειμενογράφους.  Είναι ξημερώματα Τρίτης και βρίσκομαι για δουλεία στην όμορφη Κωνσταντινούπολη και χαζεύω τον Βόσπορο από τον δέκατο πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου μου στην πλατεία Taksim. Πανέμορφα!

kkekolo1

Και ξέρετε ποια είναι η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό μου; Ότι τελικά οι Έλληνες βλέπουμε τον τόπο μας σαν περαστικοί. Σαν καλεσμένοι χωρίς τρόπους. Βγαίνουμε εκτός Ελλάδος για να δούμε ομορφιές άλλων τόπων, και γυρίζουμε πίσω στη χώρα μας με νοσταλγία που κρατά 24 ώρες.

Μετά θα βγούμε έξω και θα πετάξουμε τα αποτσίγαρα από το παράθυρο. Θα γράψουμε με σπρέι στους τοίχους της Εθνικής Βιβλιοθήκης κάποιο ευφάνταστο σύνθημα και θα χαρούμε ιδιαιτέρως αν το δούμε στις ειδήσεις των 8. Θα σπάσουμε τα μάρμαρα και τα πεζοδρόμια για τα πετάξουμε στον απέναντι. Θα «αποκεφαλίσουμε» προτομές ποιητών.

kkekolo2

Θα αφήσουμε το σπίτι που πέθανε ο Παλαμάς να καταρρεύσει, γιατί τα κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού πρέπει να πάνε στο ποδόσφαιρο της παράγκας και της ΕΠΟ. Θα πανηγυρίζουμε σε έκσταση το «Τσοβόλα, δώστα όλα» αλλά θα φωνάζουμε να πληρώσει ο δίπλα τον λογαριασμό που εμείς δημιουργήσαμε.  Θα λέμε «Λεφτά υπάρχουν» γιατί ακούγεται ωραία. Θα φεύγουμε από ένα κόμμα με κατάρες και όρκους της μορφής «Δεν γυρίζω πίσω, ούτε για αρχηγός». Φυσικά, μετά γυρνάμε, γιατί την δόξα πολλοί εμίσησαν, το μαντρί ουδείς. Θα κρεμάμε πανό στην Ακρόπολη, γιατί τα μάρμαρα και οι κίονες, που με τόση τέχνη σμίλεψαν οι πρόγονοι μας, μάλλον δεν είναι αρκετά ωραία χωρίς το «χρώμα» της γενιάς μας. Θα πανηγυρίζουμε εν εξάλλω όταν πρόεδρος της Γαλλίας εκλέγεται ο Σαρκοζί γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι Θεσσαλονικιός, ίσως και Παοκτζής με διαρκείας στην θύρα 4. Φυσικά μετά θα κάνουμε το ίδιο και για τον Ολαντ! Όχι αυτός δεν είναι Θεσσαλονικιός! Μπορεί από την Θήβα κ φίλος του Κομπότη του Λεβαδειακού, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η χαρά μας. Θα βρίζουμε τους Γερμανούς που δε μας δίνουν την δόση. Θα βρίζουμε τους Γερμανούς που μας δίνουν την δόση.

ΑΛΛΑ, ποτέ μα ποτέ δεν θα σκεφτούμε ότι αυτή η χώρα που λερώνουμε, ξεφτιλίζουμε, σπάμε, χρεώνουμε, κοροϊδεύουμε και ταλαιπωρούμε, είναι το δικό μας σπίτι. Όχι του αντιπαθητικού γείτονα που μας φεσώνει τα κοινόχρηστα. Σπίτι που μένουμε εμείς και αν δεν το προσέξουμε εμείς, δεν θα ενδιαφερθεί κανένας άλλος. Ούτε ο Γάλλος ο Παοκτζής, ούτε ο Γερμανός ο Δοσατζής!

Ο Γενικός Γραμματέας @kke_kolonakiou

 

By