Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γρήγορο φαγητό – αργές απολαβές

Οι υπάλληλοι των αμερικανικών εστιατορίων fast-food βγαίνουν στο δρόμο

fast-food-strike_wide-99b6f106018f9e75b32156bfe0b2f0f7e387ef99-s40-c85

Υπάλληλοι εστιατορίων fast food από 100 διαφορετικές πόλεις των Η.Π.Α. ετοιμάζονται σήμερα για απεργία, τη μαζικότερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με αίτημα την αύξηση μισθών. Οι εργαζόμενοι των μεγάλων βιομηχανιών γρήγορου φαγητού απαιτούν αύξηση του μισθού τους στα 15 δολάρια ανά ώρα από το 7,25 που λαμβάνουν τώρα (κατώτερος μισθός), σε μια κίνηση που αποδεικνύεται διχαστική για τη βιομηχανία του σέρβις της χώρας.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έδειξε ότι υποστηρίζει την αύξηση του κατώτερου μισθού, σημειώνοντας πως θα υποστήριζε μια πρωτοβουλία της Γερουσίας να αυξήσει την ελάχιστη αμοιβή σε 10,10 δολάρια ανά ώρα. Επιπλέον, σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. ανανέωσε την υπόσχεση, υπογραμμίζοντας πως η οικονομική ανισότητα είναι η «κύρια πρόκληση της εποχής μας».

Η απεργία έχει οργανωθεί από Εργατικά Συνδικάτα, Δημοκράτες και άλλα γκρουπ υποστήριξης εργαζομένων των Η.Π.Α., για να στρέψει την προσοχή στις προκλήσεις του να ζει κανείς με τόσο χαμηλό μισθό, ο οποίος μεταφράζεται σε 15 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Άγνωστος πάντως παραμένει μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα απεργήσουν.

ΠΗΓΗ: CNBC

(Visited 1 times, 1 visits today)
By