Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Εσωστρέφεια και τριβές στην εκλογή Γραμματέα

Μόνο το 60% ψήφισε το νέο Γραμματέα, Θανάση Θεοχαρόπουλο – Σύγκρουση Οικονόμου με Κουβέλη

dimar2Σε ευθεία αμφισβήτηση προς την επιλογή της ηγεσίας εξελίχθηκε η διαδικασία σήμερα εκλογής νέου Γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής για τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο νέος Γραμματέας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 35 ετών και πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δε δημιουργεί ενθουσιασμό ούτε στην «Προεδρική» πτέρυγα, αλλά ούτε και στους «Ενωτικούς» και το «Αριστερό Δίκτυο». Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι μολονότι ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος , υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 64 μέλη, 42 μέλη ψήφισαν λευκό και 2 μέλη ψήφισαν άκυρο.

Οι «Ενωτικοί» (η μειοψηφία στη Κ.Ε.) ακολούθησαν την επιλογή της πλειοψηφίας (όπως προέκυψε από την κατάρτιση «προεδρικής λίστας» στο συνέδριο) και κατέβασαν ψηφοδέλτιο της επιλογής τους για την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό το λευκό, απέναντι στην πρόταση της ηγετικής ομάδας για το πρόσωπο του νέου Γραμματέα. Λευκό επέλεξαν και μέλη του «Αριστερού Δικτύου».

Πρόκειται για μια εξέλιξη, που δημιουργεί νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Αγίου Κωνσταντίνου, αν προσθέσει κανείς και την αντίδραση βουλευτών του κόμματος, που αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή τους στο νέο κομματικό όργανο.

«Θερμός» διάλογος Οικονόμου –Κουβέλη

Διαφορετικά από την πρόταση της ηγεσίας κινήθηκαν για τον νέο Γραμματέα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, Βασίλης Οικόνομου και το στέλεχος της Κ.Ε., Κατερίνα Μέγα, ψηφίζοντας «παρών». Μάλιστα, ο βουλευτής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν μετέχουν στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή, με το Φώτη Κουβέλη να απαντά ότι στο κόμμα, από το οποίο προέρχεται, συμβαίνει αυτό. «Στο κόμμα, από το οποίο προέρχομαι εγώ, όχι» απάντησε ο κ. Οικονόμου, εκφράζοντας στην ηγεσία σκέψεις που υπάρχουν και μεταξύ άλλων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By