Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γρηγοράκος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Έμπολα

«Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα»

Grigorakos

Την διαβεβαίωση του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα Έμπολα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στο περιθώριο της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα. Έχουμε φτιάξει κι έναν θάλαμο στο «Αμαλία Φλεμινγκ«, με δύο κρεβάτια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό. Από κει και πέρα ας ευχηθούμε να μην το έχουμε αυτό το περιστατικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι».

Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιο νοσοκομείο προετοιμάζεται για να αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος στην συμπρωτεύουσα και σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι ένας χώρος πολύ πιο μακριά σε σχέση με την είσοδο κάποιων στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξόδους των ασθενών αυτών από τις χώρες τους, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν τις άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης υπάρχει χώρος απομόνωσης για περιστατικό με ιό Εμπολα και σημείωσε ότι «τον έχουμε ετοιμάσει, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταίο μέτρο».

Την ίδια ώρα το 71% των Ελλήνων δηλώνουν ότι τους ανησυχεί ιδιαίτερα η εξάπλωση της επιδημίας.

By