Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΣΕΕ: Δεν έχει τέλος ο κυβερνητικός αυταρχισμός

Με αφορμή την  επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

dei-ektakti-gs-stis-410-gia-depa

Με αφορμή την  επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό» και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει το σχετικό μέτρο.

Η κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων για ακόμα μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία.

«Σ” αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για τη ΓΣΕΕ «η αντιστοίχιση της Εκτελεστικής Εξουσίας με το Σύνταγμα πρέπει να γίνεται με σαφήνεια και δεν πρέπει νομοθετικές διατάξεις να χρησιμοποιούνται προκειμένου να κάμπτονται –δια της πολιτικής επιστράτευσης– οι κοινωνικοί αγώνες και να «κουρελιάζεται» με τον τρόπο αυτό το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την προάσπιση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, για την αποτροπή και ακύρωση των επικίνδυνων κυβερνητικών αποφάσεων που οδηγούν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Τέλος, η ΓΣΕΕ δεσμεύεται πως θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων της ΔΕΗ, καθώς «η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί».

By