Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΣΕΕ: Μαχητικό και ειρηνικό το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

«Δεν μπορεί να συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές»

sullalhthrio_thessalonikh

Μαζικό, μαχητικό και ειρηνικό θα είναι το συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, στο άγλαμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

«Τα συνδικάτα διαδηλώνουν ενάντια σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα και το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι η καταδίκη των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών που ασκούνται. Φτάνει πια. Δεν μπορεί να συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν έχει άλλα να δώσει ο κόσμος της εργασίας», τόνισε ο κ. Μουτάφης στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως είπε, τα συνδικάτα διεκδικούν και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία «συρρικνώνονται» με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στην ουσία καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αντιμετωπίζουν τους αγώνες τους με επίταξη – επιστράτευση.

Στις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της ανεργίας στη Β. Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εργατικών Κέντρων ο χάρτης με τα ποσοστά ανεργίας στη Μακεδονία και τη Θράκη έχει ως εξής: Θεσσαλονίκη 32%-33%, Έβρος 40%, Ροδόπη 45%-48%, Δράμα 50%, Σέρρες 42%-43%, Κιλκίς 50%, Εδεσσα 30%, Γιαννιτσά 50%, Βέροια περίπου 30%, Χαλκιδική 20%, Καστοριά 40%, Κοζάνη 35%-36%, Φλώρινα (35%).

By