Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γυναίκα «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα

Πήρε εντολή από τον Έρογλου

prothipourgoskatexomenaΗ «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος Σιμπέλ Σιμπέρ είναι το άτομο που θα ηγηθεί της «μεταβατικής κυβέρνησης» στα κατεχόμενα, κατόπιν συμφωνίας των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης ΡΤΚ, Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις, κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου έδωσε εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στην Σιμπέλ Σιμπέρ με την οποία είχε συνάντηση το απόγευμα. Ο Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα «κυβέρνηση» θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη «βουλή», στην οποία εκτιμά ότι ο νέος σχηματισμός θα κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το πρωί αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων είχαν τρίωρες περίπου διαβουλεύσεις μεταξύ τους για την κατάληξη στο όνομα του «πρωθυπουργού» αλλά και των μελών της «μεταβατικής κυβέρνησης». Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, Σερντάρ Ντενκτάς και Μεχμέτ Τσακιτζί μετέβησαν στο λεγόμενο προεδρικό, όπου ανακοίνωσαν πρώτα το όνομα στον Ντερβίς Έρογλου και μετά το ανακοίνωσαν στα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσακιτζί δήλωσε πως δεν έχουν διαχωρίσει ακόμη τα «υπουργεία» κατέληξαν όμως στην αναλογία 4-3-3 για ΡΤΚ-ΔΚ-ΚΚΔ αντίστοιχα. Το κόμμα του, είπε, είχε προτείνει τον Χουσείν Αγκολεμλί, αλλά τελικά κατέληξαν στην Σιμπέρ, ενώ χαρακτήρισε περίεργο το ότι ο έκπτωτος – όπως τον χαρακτήρισε – «ρωθυπουργός» πήγε σήμερα στην Άγκυρα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι κατέληξαν στην Σιμπέλ Σιμπέρ μεταξύ τριών «βουλευτών» γυναικών και πως την Πέμπτη θα κατατεθεί στη «βουλή» προς έγκριση η νέα «κυβέρνηση».

Δεν οριστικοποιήθηκαν ακόμη τα ονόματα των «υπουργών», δήλωσε ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, λέγοντας πως θα γίνει πρώτα αξιολόγηση εντός των κομμάτων και μετά θα ανακοινωθούν.

Πηγή: philenews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By