Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Βασικό όχημα οι ενοποιήσεις των ταμείων

Αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό νόμο επανέλαβε ότι δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας και οι αρχές του

Broutsis

Οι ενοποιήσεις των ταμείων θα αποτελέσουν το βασικό όχημα για την οριστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, για επανεξέταση με συναίνεση του συνδικαλιστικού νόμου, ενώ απέκλεισε αλλαγές στα εργασιακά τονίζοντας ότι απομένουν «οριακές και μόνο βελτιώσεις».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό νόμο επανέλαβε ότι δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας και οι αρχές του. «Ωστόσο, η υπερτριακονταετής εμπειρία εφαρμογής του έχει αναδείξει την αναγκαιότητα εξορθολογισμού επιμέρους σημείων και στρεβλώσεων που είτε δεν συμβαδίζουν με τις σημερινές ανάγκες της οικονομίας είτε έχουν υποστεί καταστρατηγήσεις και καταχρηστική εφαρμογή, ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα» σχολίασε.

Σε ό,τι αφορά την επανεξέτασή του ζήτησε προσοχή, ωριμότητα και κυρίως συναινέσεις.

Ο ίδιος απέκλεισε αλλαγές στα εργασιακά τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ή και δρομολογήσει μια σειρά από καλά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που καθιερώνουν κανόνες και θεσμούς, σύμφωνα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Αναγνώρισε ότι έχει διαμορφωθεί ένα ευέλικτο, απλό και λειτουργικό πλαίσιο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης και εκτίμησε ότι απομένουν «οριακές και μόνο βελτιώσεις».

By