Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Δεν ευσταθούν οι φήμες για μείωση του εφάπαξ

«Δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός«

vroutshs

«Δεν ευσταθούν οι όποιες εκτιμήσεις πως τα εφάπαξ βοηθήματα θα μειωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφά του που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός, αλλά ούτε και να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 και εφεξής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον νέο τρόπο υπολογισμού».

Τα έγγραφα του κ. Βρούτση διαβιβάστηκαν στη Βουλή με αφορμή ερωτήσεις ως προς την εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων από τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Γαβριήλ Αβραμίδη, που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στις απαντήσεις που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται στο πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με το οποίο προβλέφθηκε ότι τα Ταμεία Πρόνοιας θα ακολουθούν το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς- τομείς πρόνοιας θα τηρούνται σε ατομικές μερίδες.

Ο κ. Βρούτσης ενημερώνει με το έγγραφό του, ότι το υπουργείο μελετά τις απαιτούμενες προεργασίες για την πρακτική εφαρμογή, την απαιτούμενη μηχανογραφική υποστήριξη και τη διοικητική και τεχνική υποδομή που θα απαιτηθεί για το νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και την ομαλή μετάβαση από τον παλαιό τρόπο υπολογισμού βάσει των καταστατικών διατάξεων, στη νέα τεχνική βάση.

By