Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Εμίρης: Δεν υπάρχει γυρισμός για τις αποκρατικοποιήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε πως τίποτα δεν θα σταματήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

opap

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Γιάννης Εμίρης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Bloomberg εμφανίστηκε πεποισμένος πως το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα προχωρήσει κανονικά με αφετηρία τους διαγωνισμούς για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Αναμένεται μέχρι τα τέλη Απριλίου το ΤΑΙΠΕΔ να λάβει δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ, ιδιωτικοποιήσεις που θα καλύψουν τα 2,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα να εισπράξει για το 2013 από τις αποκρατικοποιήσεις.

«Δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να προχωρήσει. Έχει νομοθετηθεί, και έχει ήδη αρχίσει. Τίποτα δεν θα το σταματήσει».

«Η ΔΕΠΑ και ο ΟΠΑΠ είναι οι σημαντικότερες ιδιωτικοποιήσεις. Αν τα καταφέρουμε με αυτές τις δυο, τότε θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του στόχου των εσόδων», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα στρώνει το κόκκινο χαλί για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Γ. Εμίρη. Το κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε και στη διασύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

«Το real estate είναι τοπική δραστηριότητα, που χρειάζεται τοπική γνώση, τοπική χρηματοδότηση και πιθανότατα τοπικούς εταίρους», δήλωσε, ενώ οριοθέτησε ότι ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων είναι πλέον τα 22 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.[space size=»30″]

By