Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Μηλιός: «Έκθετη η κυβέρνηση»

Κι άλλα μέτρα «βλέπει» ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

fosphots.com | Alexandros Katsis
fosphots.com | Alexandros Katsis

Νέα «σκληρότερα» μέτρα «βλέπει» ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, η οποία -όπως επισημαίνει- «αφήνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο έκθετη την κυβέρνηση».

Όπως τονίζει ο βουλευτής, η έκθεση «αναφέρει ότι για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για τα έτη 2015 και 2016 είναι αναγκαία η λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων 1,7% και 2,1% ως ποσοστό του ΑΕΠ, αντίστοιχα, τα οποία αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι αμφίβολο κατά πόσον τα μέτρα θα είναι αυτής της τάξης ή όταν έρθει η ώρα, όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, θα αποκαλυφθεί ότι τελικά θα επιβληθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα».

«Η Κομισιόν εκφράζει την «ανησυχία της» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής και της ύφεσης στην ευρωζώνη, ενώ παραδέχεται ότι με την εμμονή σ’ αυτή την πολιτική τα ποσοστά ανεργίας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, δεν παρατηρείται, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία αυτοκριτική διάθεση για το γεγονός ότι σημαντικές ευθύνες φέρει η ίδια η Κομισιόν για την ολέθρια κατάσταση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας», συνεχίζει ο κ. Μηλιός.

Όπως υπογραμμίζει τέλος, «μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να διεκδικήσει και να επιτύχει την απολύτως απαραίτητη ανατροπή αυτής της πολιτικής».

By