Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Στουρνάρας: Δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων

Ο Υπουργός Οικονομικών, απάντησε στην έντονη κριτική που δέχτηκε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κυβερνητικούς βουλευτές, για την κατάργηση του μέτρου

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Αναταραχή προκάλεσε στη Βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο η αναφορά του υπουργού Οικονομίας Γ. Στουρνάρα ότι τον Σεπτέμβριο θα καταθέσει ρύθμιση για την συλλογή αποδείξεων με παροχή κινήτρων προς τους φορολογούμενους πολίτες, τη στιγμή που στο συζητούμενο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του μέτρου.

«Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, αλλά θα συνδυαστεί με κίνητρα στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε τον Σεπτέμβριο, όπου θα είναι κωδικοποιημένες οι φορολογικές απαλλαγές και  οι εκπτώσεις», ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας επίσης, την κατάθεση εντός του Ιουλίου νομοσχέδιο για τον κώδικα φορολογικών διαδικασιών.

Στην τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε δύσκολη την διαπραγμάτευση με την τρόικα λόγω και των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά «ευτυχώς στεκόμαστε όρθιοι». «Παρά τις δυσκολίες με τις αλλαγές της κυβέρνησης είχαμε την έγκριση από το Eurogroup έστω και στο παρά πέντε», είπε και αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό για την διετία 2013-2014 κυρίως λόγω των προβλημάτων στον ΕΟΠΥΥ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά για να το κλείσει, αποφεύγοντας μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν για την επιβολή εισφοράς 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων και μειώσεις ειδικών μισθολογίων που αφορά στους ένστολους.

Ο Γ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι τέθηκε στην τρόικα το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και πως αυτό θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες υπό όρους και προϋποθέσεις, με τις απώλειες εσόδων να ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. το επόμενο 5μηνο αν ισχύει από την 1η Αυγούστου. Σε ότι αφορά στη διαθεσιμότητα, ανέφερε πως δεν προσδοκάται δημοσιονομικό όφελος, αλλά καλύτερη ποιότητα του δημόσιου τομέα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By