Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Δεν θα γίνει Κερατέα η Ιερισσός

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε πως θα επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή, έπειτα από τα επεισόδια μετά τη σύλληψη δύο κατοίκων.

dendias2Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας στην Ιερισσό της Χαλκιδικής εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας στο Βήμα fm, υπερασπίστηκε τις επιλογές των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των βίαιων συλλήψεων των δύο κατοίκων, τα ξημερώματα από τα σπίτια τους.

«Γιατί αδικείτε την έννομη τάξη της χώρας; Έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα – μεσημέρι. Είναι απολύτως νόμιμες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ή μήπως πρέπει να εκτελούνται τα εντάλματα σύλληψης από την αστυνομία μόνο συγκεκριμένες ώρες» σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι για να μπορέσει η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις θα πρέπει να υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας. «Οποιοσδήποτε θέλει να επιχειρήσει σε αυτήν την χώρα δεν πρέπει να προστατεύεται; Η χώρα αυτή για να σωθεί χρειάζεται επενδύσεις από το εξωτερικό. Αλλιώς η ανεργία θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Είναι δυνατόν να έρθει επιχειρηματίας αν κινδυνεύει να τον πυροβολήσουν ή να κάψουν την επένδυσή του;» κατέληξε.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δένδιας άφησε αιχμές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μπορεί να δίνεται πολιτική κάλυψη ή να συζητάμε για την ώρα της σύλληψης, την ώρα που το κατηγορητήριο είναι ανατριχιαστικό; Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτό το θέμα;».

Την ίδια ώρα, στην περιοχή της Ιερισσού επικρατεί πολεμικό κλίμα, καθώς οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα με τόνους χώματος για να εμποδίσουν ενδεχόμενη νέα αστυνομική επιχείρηση.

By