Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα

«Αν δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μας στείλει η ελληνική κοινωνία σπίτι μας»

dendias

Ευνοικότερες ρυθμίσεις και αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν οι μικρές επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ενώ επεσήμανε πως εξετάζονται τρόποι επίλυσης στο «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, σε δηλώσεις του στον Real fm και αναφερόμενος στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας ανέφερε  «Το θέμα δεν είναι τι θέλει η τρόικα ή το υπουργείο ή η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις έχουν πολύ μικρή ρευστότητα. Ουδείς θα πρέπει να έχει αντίρρηση στη λογική των δόσεων. Εάν εφαρμόσουμε το μοντέλο στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στη λογική του μεγαλύτερου αριθμού δόσεων, του μεγαλύτερου αριθμού ρυθμίσεων».

Μάλιστα ο κ. Δένδιας σχολίασε πως την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό την έχει η κυβέρνηση και όχι η τρόικα διαμηνύοντας χαρακτηριστικά «Υπεύθυνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι η τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, ότι και αν είναι, όπως και αν είναι. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε και διακοπές. Αν δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μας στείλει η ελληνική κοινωνία σπίτι μας».

Σχετικά με την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων υπογράμμισε πως «γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για την επίλυση του».

 

 

By