Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Θέλω να ξαναπιώ καφέ στο Floral

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κάνει βραδινή περίπολο στην Αθήνα

dimotiki astynomia fosphotos2

Την επιθυμία του να γίνουν τα Εξάρχεια όπως άλλες περιοχές της Αθήνας και να αντιληφθούν όλοι ότι και αυτή η περιοχή του κέντρου έχει ανάγκη την παρουσία της νομιμότητας και της Ελληνικής Αστυνομίας για να μπορεί και ο ίδιος, όπως όταν ήταν φοιτητής, να ξαναπάει στο ιστορικό Floral και να πιει καφέ εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκάλυψε ότι κάθε βράδυ γυρίζει το κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσει… ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

«Κάθε βράδυ γυρίζω την Αθήνα. Αργά το βράδυ και πολλές φορές και τις πρώτες πρωινές ώρες, γιατί κακά είναι τα ψέματα, η Ελληνική Αστυνομία μου κάνει ενημερωτικά, μου κάνει αναφορές, μου κάνει πράγματα, αλλά νομίζω ότι πάντα το να δεις με τα μάτια σου είναι διαφορετικά» δήλωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο καυτό ζήτημα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετακίνησης χιλιάδων δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. , ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να απορροφηθούν στην αστυνομία αλλά διευκρινίζει ότι αυτή θα αφορά στο σύνολο «μετά βέβαια από μία στοιχειώδη διαδικασία αξιολόγησης».

Απέφυγε πάντως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες τονίζοντας ότι «αυτά δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου» στο οποίο είναι πολιτικός υπεύθυνος.

Στόχος όμως, όπως είπε, είναι η νέα υπηρεσία να λειτουργήσει στο πρότυπο του αστυνομικού της Γειτονιάς και οι δημοτικοί αστυνομικοί «να υποστούν μία μετεκπαίδευση και από εκεί και πέρα θα βγουν πάλι στο δρόμο για να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη».

Όσο για το αν η νέα υπηρεσία θα έχει στα καθήκοντά της την επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης ή αν θα είναι εκείνη που θα καλείται να αντιμετωπίζει σε πρώτη φάση περιστατικά όχλησης από καταστήματα εστίασης απάντησε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του καθηκοντολογίου θα περάσει μαζί τους και στη νέα τους Υπηρεσία» αλλά υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα «δεν έχω απόλυτη γνώση όλων των στοιχείων τα οποία η Δημοτική Αστυνομία θα μπορέσει να καλύψει εντεταγμένη στην Ελληνική Αστυνομία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By