Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Θα στηρίξουμε τους νέους μέσω ΕΣΠΑ

«Δεν θα πετύχουμε εάν δεν στηρίξουμε τις νέες προσπάθειες»

dendias

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις δημιουργικές ιδέες νέων ανθρώπων και τα βήματα που κάνουν στο δρόμο για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, μέσω των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας.

Στον χαιρετισμό που απέυθυνε στην εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Αφετηρία για Ανάπτυξη βασισμένη στην Έρευνα και την Καινοτομία», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ζάππειο, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση με το νέο ΕΣΠΑ «πρωτοπόρα» και πρόσθεσε : «Φεύγουμε από τη λογική της εφάπαξ επιδότησης και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνθετο πλαίσιο χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τις νέες προσπάθειες των νέων ανθρώπων να μπουν στην αγορά».

Ο υπουργός ανέφερε πως ο τρόπος με τον οποίο προσδοκά η κυβέρνηση να φύγει μπροστά είναι «οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα incubators, δηλαδή οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, η συμμετοχή του κράτους στο κεφάλαιο και στο ρίσκο των νέων ιδεών» και διευκρίνισε πως το κράτος θα διατηρήσει ένα δικαίωμα royalties «όχι για να θησαυρίσει», όπως ανέφερε αλλά για να επενδύσει και πάλι σε νέες προσπάθειες, νέων ανθρώπων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δένδιας επεσήμανε χαρακτηριστικά «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και πρέπει να ενθαρρύνουμε σαν κοινωνία τις νέες προσπάθειες. Αν αυτό δεν το καταφέρουμε και δεν το καταφέρουμε άμεσα, σε ορατό ορίζοντα, σε σύντομο μέλλον, τότε η προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας, της πατρίδας, της κοινωνίας, δεν θα πετύχει».

By