Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο

Αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας και μεταρρύθμιση στην αστυνομία, με στόχο την αύξηση της αστυνόμευσης και την παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

matΟ υπουργός Δημόσιας Τάξης το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα προήδρευσε σύσκεψης, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ερωτηθείς για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, ο κ.Δένδιας είπε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοσχέδιο που θα αφορά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την αστυνομία και την πυροσβεστική. «Η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον Έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε «επιτυχημένο μέτρο» την ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι: «Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Ο κ.Δένδιας δήλωσε πως επέστρεψε στην Καλαμάτα 100 ημέρες περίπου μετά την σύσκεψη στην οποία είχε συμμετάσχει στις αρχές καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευτεί, για να συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τους δημάρχους του νομού, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας, για περιορισμό του φαινομένου αύξησης της εγκληματικότητας της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By