Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Να απομονώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ακραία στοιχεία του

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

 Παράλληλα, επιχειρεί να κλείσει το ζήτημα περί παρακολουθήσεων

dendias638_091013

Λίγες ώρες μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δημοσία Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζει μεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στα άκρα του πολιτικού φάσματος, καλεί ωστόσο την ηγεσία του να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υποβόσκουν στο εσωτερικό του.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στα ΝΕΑ, αναφέρει ότι «υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι άκρο, αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «Ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας βρίσκεται σε αμηχανία όταν βλέπει τη Ν.Δ να πρωτοπορεί  στην καταπολέμηση αυτού του νεοναζιστικού φαινομένου. Κάτι που γίνεται στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε στενή δημοσκοπική λογική και νομίζει ότι θα έχει εκλογικά οφέλη. Δεν μπαίνει στη λογική παροχής εθνικης υπηρεσίας αλλά και ευρύτερης καταδίκης ακραίων και απαράδεκτων φαινομένων».

Παράλληλα, επιχειρεί να κλείσει το ζήτημα περί παρακολουθήσεων το οποίο συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι  «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υποννοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σ” ό,τι αφορά  την υπόθεση της Marfin, δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της, έχει υποβάλει φάκελο. Η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει ποινική δίωξη, έχουν υπάρξει απολογίες και έχει οριστεί δικάσιμος κατά δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Άρα η υπόθεση Marfin, καθοσον αφορά την αστυνομία, δεν εκκρεμεί. Και βεβαίως αναφέρομαι στον εμπρησμό, δεν αναφέρομαι στις εξ αμελείας ευθύνες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By