Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Σύντομα η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Η ρύθμιση θα αφορά 160.000 επιχειρήσεις

dendias

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια αναμένεται να βρεθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η συζήτηση με την τρόικα για αυτό το ακανθώδες ζήτημα είναι σε καλή φάση, ενώ τα περιθώρια της ρύθμισης θα διευρυνθούν και πλέον «μιλάμε για 160.000, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 – 700.000 θέσεις εργασίας».

«Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ, εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε πως «πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας».

Σε ερώτηση εάν η ρύθμιση πρέπει να είναι ενιαία για ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες ο κ. Δένδιας είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικα «δημιουργούν ένα πλέγμα τέτοιο ώστε η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

By