Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

«Θα υπάρξει ρύθμιση για τα επιχειρηματικά και μετά για τα στεγαστικά»

nikos dendias

H κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επί της αρχής με την τρόικα επί των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ fm o κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες και προανήγειλε πως θα λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες, μετά την επίσκεψή των δανειστών στην Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω να το μπλοκάρει η τρόικα. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής, γιατί να συμβεί αυτό; Είναι ένα σοβαρό θέμα για την Ελλάδα και θέλει διαφάνεια, δεν είναι το συγχωροχάρτι στον μπαταχτσή. Είναι η βοήθεια στον επιχειρηματία που πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει, για να ξεφύγει, να επιχειρήσει ξανά και να δημιουργήσει πλούτο για την επιχείρησή του και την οικογένειά του και να αναπτυχθεί. Θα υπάρξει ρύθμιση  για τα επιχειρηματικά και μετά για τα στεγαστικά. Δεν έχει νόημα να σας πω ποσοστό, διότι θα κρίνεται κατά περίπτωση».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς λέει κάτι για να χαϊδεύει αυτιά» και πρόσθεσε » Δεν αντέχει το μοντέλο που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας και δεν συνιστά μοντέλο οικονομίας, αλλά αποσπασματική παροχολογία περασμένης δεκαετίας και συνιστά επανάληψη αυτών που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση. Στερείται κάθε δυνατότητας αξιόλογου διαλόγου. Όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένο, αλλά δεν είναι ειλικρινές στη βάση του. Ταξίματα, διορισμοί, συντάξεις, παροχές, Σεισάχθειες από το πουθενά. Συνταγή της καταστροφής, της συμφοράς και της αναλήθειας. Δεν πάμε έτσι κάπου, είναι κρίμα».

 

By