Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δέσμευση Μητσοτάκη ότι η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις

«Στο παρελθόν όλοι έπαιρναν άριστα»

mitsotakis-kiriakos

Τη δέσμευση του ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν σημαίνει απολύσεις επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τεράστιο ψέμα» τα όσα ακούγονται για το αντίθετο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την προτέρα κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είτε δεν γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα» και κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αλλά και τους Δήμους πως δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση στο Δημόσιο. «Ήρθε όμως η ώρα να ταρακουνηθεί το σύστημα», πρόσθεσε με νόημα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με απώλεια θέσεων εργασίας σημειώνοντας πως «η αξιολόγηση δεν είναι εργαλείο αύξησης των μισθών και πολύ περισσότερο μείωσης των μισθών.  Σκοπό έχει τη βελτίωση του Δημοσίου και όχι τις «διαθεσιμότητες». Το επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά και είναι προσωπική δέσμευσή μου: Δεν πρόκειται με την ποσόστωση να υπάρξουν απολύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα».

«Aν γίνει μπλακ άουτ η κυβέρνηση να κάνει επιστράτευση»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις απειλές συνδιακλιστών της ΔΕΗ για γενικευμένο μπλακ άουτ, σχολιάσε πως η κυβέρνηση «δεν θα πρέπει να κάνει ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα», υπενθυμίζοντας με νόημα πως «και πέρυσι υπήρχε επιστράτευση των καθηγητών για να αποφευχθεί μία απεργία και μία ανωμαλία εν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων».

«Δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε «οι εποχές που οι συνδικαλιστές καθόριζαν την τύχη της ΔΕΗ, τελείωσαν. H σιωπηλή πλειοψηφία του κόσμου δεν ανέχεται πρακτικές όπως αυτές των συνδικαλιστών της ΔΕΗ».

 

By