Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δήλωση ίδρυσης της «Εθνικής Αυγής» κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Κατατέθηκε και το καταστατικό του νέου κόμματος

xrysh_augh161213Δήλωση ίδρυσης του κόμματος «Εθνική Αυγή» κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, κατατέθηκε και το καταστατικό του νέου κόμματος.

Η δήλωση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο κοινοποιήθηκε η δήλωση, υπογράφεται από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Γιαννόγκωνα.

Ήδη από το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στην πλατεία Ρηγίλλης σε συγκέντρωση περίπου 2.500 χρυσαυγιτών, κατά την επέτειο των πεσόντων στα Ίμια, είχε προαναγγείλει  την ίδρυση του νέου κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Κασιδιάρης, η «Εθνική Αυγή» ιδρύθηκε από «πατριώτες» για το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης ότι εάν βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, οι οπαδοί της θα μπορούν να εκφραστούν μέσω της «Εθνικής Αυγής», ενός κόμματος που ίδρυσαν μέλη της Χ.Α. που δεν αντιμετωπίζουν -αυτή τη στιγμή- προβλήματα με το νόμο.

Η νομιμότητα της ίδρυσης του νέου κόμματος, αλλά και του καταστατικού του θα κριθούν από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

By