Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δήλωση-σοκ του ηθοποιού Σάια ΛαΜπάφ: «Αποχωρώ από τη δημόσια ζωή»

Την αποχώρησή του «από τη δημόσια ζωή» ανακοίνωσε, μέσω Twitter

1O αμερικανός ηθοποιός Σάια ΛαΜπάφ, έπειτα από μία σειρά περίεργων περιστατικών τους τελευταίους μήνες, που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο λογοκλοπής.

Αναφερόμενος στις «πρόσφατες επιθέσεις κατά της καλλιτεχνικής μου ακεραιότητας», ο ΛαΜπάφ στο μήνυμά του, ευχαρίστησε όσους «μου συμπαραστάθηκαν».

Πριν από λίγους μήνες, ο κομίστας Ντάνιελ Κλόους κατηγόρησε τον ΛαΜπάφ ότι έκλεψε διαλόγους από μια δική του ιστορία για την ταινία του ηθοποιού με τίτλο «Howard Cantour.com».

Ο ΛαΜπάφ το παραδέχθηκε λέγοντας ότι έκανε λάθος και ανήρτησε στο Ιντερνετ ένα μήνυμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από τον συγγραφέα. Περιέργως όμως, αυτό το μήνυμα ήταν αντιγραφή ενός μηνύματος που είχε ανεβάσει κάποιος άγνωστος στο Yahoo!.

Όταν αποκαλύφθηκε και αυτή η λογοκλοπή, ο ΛαΜπάφ συνέχισε να αναρτά μηνύματα στα οποία ζητούσε συγγνώμη, τα οποία ήταν όλα αντιγραφή άλλων, ανάμεσά τους του ράπερ Κάνιε Γουέστ, της ηθοποιού και σεναριογράφου Λίνα Ντάνχαμ κι ενός πολιτικού από το Τέξας.

Ακόμα κι ένα αεροπλάνο νοίκιασε ο ΛαΜπάφ, το οποίο έγραψε στον ουρανό του Λος Αντζελες τη φράση «Ζητώ συγγνώμη Ντάνιελ Κλόους».

Σε άλλες τους δηλώσεις, ο ηθοποιός είχε αμφισβητήσει την αξία των πνευματικών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι «στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει λογοκλοπή, αλλά επαναχρησιμοποίηση» και ότι «από τη δεκαετία του ‘70, η οικειοποίηση στην τέχνη είναι από τα πιο επιδραστικά θέματα».

Ο ΛαΜπάφ όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να αντιγράφει τον Ντάνιελ Κλόους, αναρτώντας ένα προσχέδιο για τη νέα του ταινία, το οποίο ήταν κλεμμένο από άλλη ιστορία του κομίστα. Ο δικηγόρος του Κλόους ζήτησε από τον ηθοποιό να σταματήσει αυτά τα «παιχνίδια».

Ο αμερικανός ηθοποιός ανέβασε στο Twitter μηνύματα άλλων, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο ΛαΜπάφ με αυτές τις λογοκλοπές, «που βγάζουν μάτια», δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «διακωμωδεί τον παραλογισμό της σύγχρονης εποχής» κι ότι πρόκειται για ένα «έργο τέχνης».

Την απάντηση έδωσε ο ηθοποιός Πάτον Οσγουαλτ, γράφοντας στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ο ΛαΜπάφ είναι «και τρελός και ηλίθιος». Και απευθυνόμενος στον ίδιο του είπε: «Αν πρόκειται να είσαι τόσο βλάκας, να έχεις παραισθήσεις και να είσαι και βαρετός όταν μιλάς, τότε καλύτερα να κλέβεις τη δουλειά των άλλων».

Πριν λίγες μέρες πάντως, ο Τζάστιν Μπίμπερ είχε γράψει κι αυτός στο Twitter ότι αποσύρεται από το προσκήνιο, κάτι που διέψευσε τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By