Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΓΣΕΕ: Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΕΒ για την ΕΓΣΕΕ

Δεν θα συμμετάσχουμε σε θέατρο σκιών, λέει από την πλευρά του Ο ΣΕΒ

panagopoulosΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων θα επιδιώξει το προσεχές διάστημα η ΓΣΕΕ,  με στόχο της «άρση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που εμποδίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων και τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της λιτότητας, της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας». Αυτό αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της διοίκηση της, όπου τα μέλη της ενημερώθηκαν για τη  νέα  Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ ) και την καθολικόττηα ισχύος της για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας.

Επιπροσθέτως, η ΓΣΕΕ  έθεσε ως κύριο θέμα συζήτησης την «λυσσαλέα επίθεση και την υποκριτιή στάση του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, κατά του θεσμού της ΕΓΣΕΕ και κατά των κοινωνικών εταίρων που την συνυπογράφουν».

Εξουσιοδοτήθηκε ακόμη η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ παράλληλα, αποφασίστηκαν περιοδείες σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, αποφασίστηκε  η έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων σχετικά με την ΕΓΣΣΕ,  ώστε να οργανωθεί η νομική προστασία των εργαζομένων.

 

ΣΕΒ: Δεν θα συμμετάσχουμε σε θέατρο σκιών

Από την πλευρά του, ο ΣΕΒ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ΓΣΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στρέφει την πλάτη της στα συμφέροντα των εργαζόμενων και αδιαφορεί για τους ανέργους, καθώς και ότι εκπροσωπεί τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΔΕΚΟ

«Μάταια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να γεμίσει το αδειανό πουκάμισο μιας ΕΓΣΣΕ χωρίς νομική υπόσταση ούτε ουσιαστικό περιεχόμενο, για να διασώσει το φύλλο συκής του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ που η ίδια εκπροσωπεί και που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων.

Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί την πραγματικότητα των χιλιάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις-μέλη του οι οποίοι απολαμβάνουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και τις καλύτερες αμοιβές. Γι αυτό και είμαστε οι μόνοι που εξασφαλίζουμε στη πράξη το επίδομα γάμου.

Ο ΣΕΒ έχει επανειλημμένα καλέσει τη ΓΣΕΕ να συζητήσουμε για ένα νέο πρότυπο μιας σύγχρονης και ισχυρής Συλλογικής Σύμβασης. Με τις κόκκινες γραμμές και τους δήθεν ανένδοτους αγώνες η ΓΣΕΕ άφησε ελεύθερο το πεδίο στις εργασιακές συνταγές της Τρόικας, στις οποίες μόνο ο ΣΕΒ έχει αντιπαραθέσει ουσιαστικό αντίλογο».

Ο ΣΕΒ καταλήγει, σημειώνοντας ότι «με την νοοτροπία και τη στάση της, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει στην πράξη το θεσμό της ΕΓΣΣΕ, στρέφει την πλάτη της στα συμφέροντα των εργαζόμενων και αδιαφορεί για τους ανέργους. Ο ΣΕΒ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο θέατρο σκιών ενός στημένου κοινωνικού διαλόγου. Θα είναι παρών όταν ο κοινωνικός διάλογος αγκαλιάσει την ουσία και αντιμετωπίσει τις αγωνίες των εργαζομένων.»

 

By