Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: «Ευχαριστώ κυρία Μέρκελ»

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη γερμανίδα καγκελάριο για τη στήριξή της στην Ελλάδα

merkel_samaras600

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική σε όσους αμφισβήτησαν την επιτυχία της προσπάθειας της χώρας, στρέφοντας τα βέλη του προς το εσωτερικό της χώρας. Ευχαρίστησε την γερμανίδα ομόλογό του για την στήριξή της, ενώ την καλωσόρισε στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας πως  όλα αυτά οφειλονται «στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».

Επανέλαβε όμως πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν.

Οι θυσίες πιάνουν τόπο η Ελλάδα αφήνει  πίσω της τα δύσκολα, είπε και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού.

Οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε θα συνεχιστούν κανονικά γιατί  ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Προτεραιότητα, είπε είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης, η διασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε  δοθούν καινούργιες ανάσες στην ελληνική οικονομία

Ακόμη επεσήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες, όπως η ανεργία των νέων.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι ενημέρωσε τη γερμανίδα καγκελάριο, πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις γιατί αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους και δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, είπε και τόνισε ότι προσπαθούμε να είμαστε μπροστά στο πρόγραμμα για να βγούμε γρήγορα και με ασφάλεια.

merkel samaras

Μέρκελ: Σημαντικά τα στοιχεία της Eurostat

Από την πλευρά της, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως υπάρχουν πειστήρια ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα μπροστά, η χώρα μπορεί να πει ότι τήρησε τα υπεσχημένα.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η κατάσταση στου προϋπολογισμού είναι πολύ καλύτερα απ” ό,τι περιμέναμε σε αυτό το χρονικό σημείο.

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να περιμένουμε την επικύρωση από τη Eurostat (σ.σ. για το πρωτογενές πλεόνασμα) και τους επόμενους μήνες να μπούμε στη συζήτηση πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα.

By