Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΗ: Πρόοδος στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Παραμένει προς το παρόν το πρόβλημα στο νησί

deh2Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα η εγκατάσταση επιπρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών –από αυτά που αφίχθησαν χθες – συνολικής ισχύος περίπου 5 MW, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW, ανακοινώνει η ΔΕΗ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από αυτά που αφίχθησαν χθες, υπολειπόμενης ισχύος 4 MW.

Επιπρόσθετα κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής όπου και θα εγκατασταθούν.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, με τη σύνδεση και αυτών των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού παραγωγής στη Θήρα θα ανέλθει σε 36MW, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του νησιού που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW, κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζήτησης.

Παράλληλα και για την ύπαρξη εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6MW από τη Ρόδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By