Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΕΘ: στις 10 το πρωί τα εγκαίνια

Απολογισμός και πρωτογενές πλεόνασμα οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού

thessalonikiAΕγκαινιάζεται στις 10 το πρωί, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 – 15 Σεπτεμβρίου), με κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την έκθεση με ομιλία του στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για την συνέχεια. Αναμένεται δε, να υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.»

Με 13 θεματικά αφιερώματα – από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια, μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό – με τη διεθνή κοινότητα των προγραμματιστών της google στην «καρδιά» της έκθεσης (περίπτερο 14), με μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, λούνα πάρκ, εναέριο θέαμα με ακροβάτες σε μηχανές, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά, η ΔΕΘ φιλοδοξεί να γίνει και πάλι … μόδα, προσελκύοντας το κοινό της Β. Ελλάδας να την επισκεφθεί και να συμμετέχει στην 10ημερη γιορτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By