Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΔΕΘ: Τοποθετούμε τις Νέες Τεχνολογίες στην καρδιά της φετινής έκθεσης

Βόλτα στα εκθεσιακά περίπτερα έκανε ο πρωθυπουργός

OTE Tower; Πύργος του ΟΤΕ; Θεσσαλονίκη; Thessaloniki; 78th TIF; 78η ΔΕΘ; Δ.Ε.Θ.; Thessaloniki International Fair; Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης; HELEXPOΣτους τρεις στόχους που ολοκλήρωσε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας: «το φιλόδοξο διετές πλάνο εξωστρέφειας, μέσα από το οποίο ελληνικές επιχειρήσεις ταξίδεψαν από τη Σμύρνη και τη Φιλιππούπολη μέχρι τη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ, τη μελέτη-πρόταση για τις νέες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές της πόλης που προκρίνει την λύση της ανάπλασης του υπάρχοντος εκθεσιακού κέντρου με την παράλληλη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου και τη συγχώνευση της ΔΕΘ και της Helexpo».

«Η ενιαία ΔΕΘ-Helexpo μέσα από οικονομίες κλίμακος και μια νέα στρατηγική διεθνοποίησης και αναβάθμισης των κλαδικών εκθέσεων και του Εκθεσιακού κέντρου της Αθήνας, θα μπορέσει να αναπτύξει τη δυναμική που της αξίζει» σημείωσε ο κ. Τζήκας, τονίζοντας πως αυτή τη δυναμική θέλει να αναδείξει ο εκθεσιακός φορέας στην 78η ΔΕΘ, με άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Τα μηνύματα από τη φετινή διοργάνωση είναι αισιόδοξα, καθώς καταγράφεται 40% αύξηση στους στεγασμένους χώρους, 60% αύξηση στους εκθέτες και 110% αύξηση στις ξένες συμμετοχές.

«Τοποθετούμε τις Νέες Τεχνολογίες στην καρδιά της φετινής έκθεσης, καθιστώντας την τόπο συνάντησης για νέους και νέες και για κοινότητες προγραμματιστών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Silicon Valley» τόνισε.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, περιηγήθηκε στα περίπτερα της 78ης ΔΕΘ, κάνοντας, μεταξύ άλλων, στάσεις στη συμμετοχή της Αυστραλίας και της Κύπρου, στο περίπτερο του ΕΣΠΑ, στην Έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και στο περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By