Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεκάδες αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε ψυχιατρείο στη Ρωσία

Τουλάχιστον δύο νεκροί

fotiaΤουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το ψυχιατρείο της πόλης Λούκα στο Νοβγκορόντ στη Ρωσία.

Μία νοσοκόμα έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να βοηθήσει ασθενείς να απομακρυνθούν από το ψυχιατρείο, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Νοβγκορόντ ανασύρθηκε και δεύτερος νεκρός.

Στο μεταξύ η αστυνομία αναζητεί στα κοντινά δάση επιζήσαντες που ενδεχομένως διέφυγαν μόνοι τους από το φλεγόμενο κτίριο και εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι από 30.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 τη νύκτα στην ανδρική πτέρυγα του ψυχιατρείου που ήταν κατασκευασμένο από ξύλο, και επεκτάθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το κτίριο με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το κρεβάτι ασθενούς που κάπνιζε ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι έβαλε σκοπίμως φωτιά στο κρεβάτι του.

Το κτίριο είχε πρόσφατα κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να κλείσουν το ψυχιατρείο για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο παρέμεινε σε λειτουργία με απόφαση δικαστηρίου, το οποίο έδωσε εντολή για επισκευές και τροποποιήσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Αύγουστο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By