Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεκάδες νεκροί Ταλιμπάν από αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν

Περισσότεροι από 250 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί στην επιχείρηση την τελευταία εβδομάδα, ενώ οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις

taliban

Τουλάχιστον 30 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο τα κρησφύγετα τους σε δύο περιοχές των φυλών στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πακιστανικός στρατός.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στη Χιμπέρ και στο Βόρειο Ουαζιριστάν, δύο από τις επτά περιοχές των φυλών.

Ο εκπρόσωπος του στρατού στρατηγός Ασίμ Σαλίμ Μπάτζουα δήλωσε ότι οι πρώτες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην Χιμπέρ, όπου τα πολεμικά αεροσκάφη «κατέστρεψαν δύο κρησφύγετα κοντά στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν… σκοτώνοντας δέκα τρομοκράτες».

Η δεύτερη επιδρομή πραγματοποιήθηκε τρεις ώρες αργότερα και είχε στόχο τρία κρησφύγετα στο Χασού Κελ του Βόρειου Ουαζιριστάν «σκοτώνοντας 20 τρομοκράτες».

Ο ίδιος είπε ότι όλες οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός.

Σύμφωνα με τον στρατό, περισσότεροι από 250 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί στην επιχείρηση την τελευταία εβδομάδα. Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις.

Από τις συγκρούσεις έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Ο Πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ διέταξε τον στρατό να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες, όπως τους αποκαλεί, ύστερα από την αποτυχία των πολύμηνων προσπαθειών του να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μαζί τους.

By