Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεκάδες οι νεκροί στην Αίγυπτο

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την αρχή της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ

Egypt+protest+clashes

Τουλάχιστον 29 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο το Σάββατο, εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων προς τιμή της επετείου για την εξέγερση του Χόσνι Μουμπάρακ, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια το 2011.

Οι συγκρούσεις γίνονται κυρίως μεταξύ των υποστηρικτών του ανατραπέντα Μοχάμεντ Μόρσι, με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο υποστηρικτές του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου είχαν προαναγγείλει διαδηλώσεις για τον πρώην αρχηγό του κράτους τη συμβολικά φορτισμένη ημέρα της επετείου της εξέγερσης.

Η ένταση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα. Η αστυνομία έφτασε μάλιστα στο σημείο εκτός από δακρυγόνα να πυροβολήσει ακόμη και στον αέρα ώστε να εμποδίσει το πλήθος από το να φτάσει στην πλατεία Ταχρίρ, λίκνο της εξέγερσης και σύμβολο της μάχης εναντίον του Μουμπάρακ.

Παράλληλα, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από μονάδα της αστυνομίας στο Σουέζ. Τη βομβιστική επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πλειονότητα των νεκρών είναι θύματα συγκρούσεων στο Κάιρο. Oι διαδηλώσεις υποστήριξης στις ισλαμιστικές πολιτικές δυνάμεις επιπλέον τη ζωή σε τουλάχιστον δύο άτομα στη Μίνια στο νότιο τμήμα της χώρας και σε μία γυναίκα στην Αλεξάνδρεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By