Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στην Πράγα [βίντεο]

Περισσότεροι από 40 οι τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου ύστερα από έκρηξη στο κέντρο της Πράγας.

praga injuredΈκρηξη που ακούστηκε σε ολόκληρο το κέντρο της Πράγας προκάλεσε την κατάρρευση ενός κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ελαφρά. Η περιοχή αποκλείστηκε και διεξάγεται έρευνα για τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Βάσει της επίσημης ενημέρωσης των αστυνομικών Αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται περίπου σε 40, ωστόσο η τσεχική δημόσια τηλεόραση CT 24 κάνει λόγο για 55 τραυματίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έχουν υποστεί επιπόλαια τραύματα. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερα άτομα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πυροσβεστική θεωρεί πως στο κτίριο βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης περίπου 15 άτομα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι, όπως φαίνεται, και αρκετοί περαστικοί.

Η δύναμη της έκρηξης ήταν τέτοια που έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανάμεσά τους και στο πολύ γνωστό Cafe Slavia. Παρακείμενα κτίρια, ανάμεσά τους το Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας, χρειάστηκε να εκκενωθούν, και το τμήμα της πρωτεύουσας γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο, η πρόσοψη του οποίου βλέπει στον ποταμό Βλτάβα (όπως ονομάζεται το τμήμα του ποταμού Μολδάβα που διαρρέει την Τσεχία), μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το θέατρο του 19ου αιώνα. Ακούστηκε ως το κάστρο, περίπου 1,6 χλμ. μακριά.

Στο κτίριο στεγάζεται μια γκαλερί ειδών τέχνης αλλά και τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), η σχολή κινηματογράφου FAMU και η σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Καρόλου.

Δείτε το βίντεο:

 

(Πηγή: offsite.com.cy)

By