Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο Σαντιάγο

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια

chile-explosionA

Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό στο Σαντιάγο της Χιλής.

Η έκρηξη σημειώθηκε συγκεκριμένα το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε μια εμπορική περιοχή στο σταθμό Εσκουέλα Μιλιτάρ που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική ακαδημία του Σαντιάγο. Η γραμμή αυτή του μετρό θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στη πρωτεύουσα της Χιλής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό που είχαν τοποθετηθεί σε ένα κάδο απορριμμάτων.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια πράξη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι “αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Αλβάρο Ελιζάντε.

Η γραμμή του μετρό αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «οι ύποπτοι είναι δύο νέοι» οι οποίοι διέφυγαν με ένα όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχει εφαρμοστεί πλήρως. «Η κυβέρνηση δεν θα ησυχάσει αν δεν βρει τους δράστες που προσπάθησαν να σκοτώσουν αθώους Χιλιανούς», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Πεναλίλο.

By