Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας απειλούνται με κλείσιμο

Η υποχρηματοδότηση και η υψηλή φορολογία οδηγούν στο κλείσιμο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων,ενώ ταυτόχρονα δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και μέλη των ΔΣ οδηγούνται στη δικαιοσύνη λόγω των χρεών των ιδρυμάτων σε ΙΚΑ και Εφορία

filanthrwpia

Δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία προσφέρουν περίθαλψη σε εκατοντάδες ανθρώπους με βαριές αναπηρίες, παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις ή φιλοξενούν και εκπαιδεύουν από νήπια έως νέους 35 ετών, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης αλλά και της υψηλή φορολογία, απειλούνται σήμερα με κλείσιμο.

Δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτά παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ τα μέλη των ΔΣ οδηγούνται συχνά στα δικαστήρια λόγων των χρεών των Ιδρυμάτων τους σε ΙΚΑ και Εφορία.

«Οι περιθαλπόμενοι θα μείνουν αβοήθητοι. Δεν θα έχουν πού να πάνε, διότι η Πολιτεία δεν διαθέτει παρόμοιες δομές» δηλώνουν, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι υπεύθυνοι.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί: το Άσυλο Ανιάτων φιλοξενεί 210 ασθενείς με βαριές νευρολογικές παθήσεις, το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας φιλοξενεί 29 παιδιά, το Χατζηπατέρειο 100 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ενώ 370 παιδιά και νέοι από 2,5 έως 35 ετών εκπαιδεύονται στο Ίδρυμα Θεοτόκος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

By