Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεκατρείς τραυματίες από έκρηξη στη Σαλαμίνα

Ισχυρή έκρηξη με 13 τραυματίες σε ταβέρνα – Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια.

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κλειστή ταβέρνα στη Σαλαμίνα, μεαποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι που νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο Ιατρικό Κέντρο Σαλαμίνας, εκ των οποίων ο ένας έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του.

Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από εκτόξευση θραυσμάτων, λόγω της έκρηξης, ενώ, παράλληλα μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει όπως επίσης σημειώθηκαν και υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα, σύμφωνα με τη τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτίμησε ότι η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Είπε ωστόσο ότι φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι», τόνισε ο δήμαρχος Σαλαμίνας και είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.

Στο σημείο του περιστατιού έχουν μεταβεί δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και δυνάμεις των ΕΜΑΚ, οι οποίες διεξάγουν έρευνα κάτω από τα χαλάσματα για να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια της έκρηξης, που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.

By