Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεν έλειψαν οι μολότοφ από το συλλαλητήριο

poreiaathinaΜικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, που είχε μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου σημειώθηκαν ρίψεις μολότοφ, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αστυνομίας. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετοί κάδοι.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Λίγο μετά τις 2 ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Παρών, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα συμμετείχε στη πορεία του ΠΑΜΕ.

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος, διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο», τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

«Λύση δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

By