Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν βλέπει Γαλλογερμανική αντιπαράθεση ο Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε αδικία να χρεώνεται η Μέρκελ όλα τα δεινά.

 Soults«Οι σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία και του Ολάντ με την Μέρκελ είναι αρκετά σταθερές», τόνισε από το Παρίσι ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τις επαφές που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμπλήρωσε: «Το να καθίσταται η Άνγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη το βρίσκω άδικο. Γύρω από το τραπέζι στις Βρυξέλλες δεν κάθεται μόνο η Άνγκελα Μέρκελ, υπάρχουν και άλλοι 26 ηγέτες κυβερνήσεων».

Ο Μάρτιν Σουλτς εκτίμησε πως  δεν υπάρχει γαλλογερμανική αντιπαράθεση. Ερωτηθείς για το σχέδιο κειμένου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που χαρακτηρίζει την Μέρκελ «καγκελάριο της λιτότητας», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει το γαλλικό κόμμα στην καγκελάριο. «Είναι γνωστό ότι είμαι Σοσιαλδημοκράτης, επομένως δεν είμαι οπαδός της Άνγκελα Μέρκελ, όμως δεν μπορούμε να την καθιστούμε υπεύθυνη για όλα στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

 

By