Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν θάφτηκε τελικά ζωντανή η 49χρονη γυναίκα

Οι τρεις ιατροδικαστές συμφώνησαν ομόφωνα

nekrotafio

Τέλος στις υποθέσεις με τη 49χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Οι τρεις ιατροδικαστές (από το Διαβαλκανικό, την οικογένεια του θύματος και ο επικεφαλής, κ. Ματθαίος Τσούγκας) που έχουν αναλάβει την εξέταση, συμφώνησαν ομόφωνα ότι η 49χρονη δεν θάφτηκε τελικά ζωντανή, αποκλείοντας την περίπτωση της νεκροφάνειας.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ώρα του θανάτου της είναι αυτή που δόθηκε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν, και εκείνη δεν ξύπνησε στον τάφο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση η γυναίκα να πέθανε από ασφυξία.

Προηγουμένως, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν στο τελικό στάδιο του καρκίνου.

Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. «Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ανάλογη είναι η θέση και του ΕΚΑΒ. Αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος του ήπατος. Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 5.20 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 49χρονης υποστήριζαν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στον τάφο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της, την Πέμπτη, στο νεκροταφείο της Περαίας.

«Βγάλτε με έξω» φώναζε η γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλέστηκε ο Νίκος Διαλυνάς, δικηγόρος της οικογένειας.

By