Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν θα έχει την ευθύνη των ορισμών ο Ντάλας! Ανακοίνωση από τους διαιτητές

Ανακοίνωση εξέδωσαν, από κοινού, οι διαιτητές της Super League. Σ” αυτήν αναφέρονται στην επίθεση στον Ζωγράφο και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Επίσης, από πλευράς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας γνωστοποιήθηκε πως ο Χιού Ντάλας παύει να έχει την ευθύνη ορισμού…

ntalas1-1728x800_cΗ σχετική ανακοίνωση:

«Δυστυχώς για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας νέας άνανδρης δολοφονικής επίθεσης σε ένα από τα εκλεκτά μέλη μας, τον Χριστόφορο Ζωγράφο, στον οποίο όλη η διαιτητική κοινότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της και του εύχεται ταχεία ανάρρωση, προκειμένου να τον έχουμε και πάλι γρήγορα κοντά μας.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων, όπως αυτές των Καλόπουλου, Βασσάρα, Κωνσταντινέα, Βασιλειάδη, Αμπάρκιολη, Σιδηρόπουλου, Καρατζίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη. Με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε ότι τα φαινόμενα βίας αυξάνονται διαρκώς, και μάλιστα τα τελευταία 3 χρόνια θα λέγαμε ότι βρίσκονται σε έξαρση.

Το να ευχόμαστε να είναι το τελευταίο περιστατικό κάθε φορά που συμβαίνει τέτοιο ή παρόμοιο φαινόμενο βίας, χωρίς να λαμβάνονται ταυτόχρονα δραστικά μέτρα, σε εμάς τους διαιτητές πλέον δεν αρκεί. Για τον λόγο αυτό, η απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίζονται διαιτητές στα πρωταθλήματα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, με την προϋπόθεση να μην περιοριστούν οι ενέργειες μόνο σε αυτό.

Πιστεύουμε ότι άπαντες θα ήθελαν οι διαιτητές να μην φοβούνται τίποτα, προκειμένου να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι.

Γι’ αυτό ζητάμε :

1.1. Από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, Super League,Football League, Πολιτεία) καθώς και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει, να προβούν στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων ώστε να προφυλαχτεί η σωματική μας ακεραιότητα.

2.2. Την, από όπου και αν προέρχεται, διακοπή της στοχοποίησης των Ελλήνων Διαιτητών, καθώς τέτοιες ενέργειες πυροδοτούν βία και συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην κλιμάκωση τέτοιου είδους φαινομένων .

Πάντως εμείς την ευθύνη για τα όποια ανθρώπινα λάθη μας την αναλαμβάνουμε πλήρως…».

Την ίδια ώρα γνωστοποιήθηκε πως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχτηκε το αίτημα του κ. Hugh Dallas να μην είναι πλέον υπεύθυνος για τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League, μέχρις ότου διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους. «Ο κ. Dallas θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεδρίασή της θα κατανείμει εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Πιθανότατα, συνεπώς, λίαν συντόμως ο Σκωτζέζος να αποχαιρετήσει την χώρα μας…

By