Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν θα πάει η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ»

Σε επιστολή- απάντηση της, η Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνει ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

dimar

Με τις θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει για τη ΔΕΗ,  απαντά η ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει  στη σημερινή εκδήλωση για τη διαμόρφωση κοινής στάσης στη μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στην επιστολή που απέστειλε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης,  υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι η ΔΗΜΑΡ είχε καταψηφίσει τη ρύθμιση που προέβλεπε την πώληση των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ και δηλώνει ότι η ΚΟ του κόμματος παραμένει ανοικτή στο δημόσιο διάλογο.

Η επιστολή και το περιεχόμενό της απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, υπό τον Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην παραστεί η ΔΗΜΑΡ, στην αποψινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής: 

«Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.

Σε σχέση με τις θέσεις μας για τη ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:

Η ΔΗΜΑΡ, εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, ήταν αντίθετη.

Ειδικότερα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης- πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε τη ρύθμιση, καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για τα δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΚΟ εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

By