Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν πιέζουν οι τράπεζες για άρση της απαγόρευσης του πληστηριασμού

Τι δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος.

Trapeza Peiraios

Αντίθετη με την έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγορεύει τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος των δανειοληπτών, είναι Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας της στην ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για τα ενήμερα δάνεια.

«Πρέπει να εξαλειφθεί» είπε στην πρωτολογία του ο Χρήστος Γκόρτσος, ωστόσο αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, κατέβασε τους τόνους λέγοντας ότι «χρειάζεται βελτίωση» καθώς «η προσωρινή διαταγή δεν παρέχει την ασφάλεια δικαίου που παρέχει μία δικαστική απόφαση».

«Από τη στιγμή που όπως είπατε, η κυβέρνηση άνοιξε και ξανάκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών δεν βλέπω τον λόγο να το ξανανοίξω εγώ, αυτό το θέμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Πρέπει όμως να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πίεση της Ένωσης προς την κυβέρνηση για το θέμα, οι τράπεζες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μαζέψουν ακίνητα όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα. Στις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί ο αριθμός είναι πολύ μικρός», είπε ο κ. Γκόρτσος.

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By