Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν ανησυχεί ο Μπερσάνι για πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας

Ο Ιταλός επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Μπερσάνι δήλωσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας δεν κινδυνεύει.

bersaniΤη βεβαιότητα του εξέφρασε ο Ιταλός επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι,  ότι οι διαβουλεύσεις για προσπάθεια συγκρότησης νέας κυβέρνησης δεν συνδέονται με τη διαπραγμάτευση για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας.

«Ελπίζω οι μέχρι τώρα επαφές μου να συνέβαλαν στη δυνατότητα να βοηθήσουν εποικοδομητικά τα κόμματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που τόσο ανάγκη έχει η χώρα»  δήλωσε ο Μπερσάνι, που ξεκινά τις επίσημες συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα.

Κομβικό σημείο της προσπάθειάς του παραμένει η ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, κάτι όμως που η πλειοψηφία της προοδευτικής παράταξης συνεχίζει να απορρίπτει.

Την Πέμπτη ο Μπερσάνι θα μεταβεί και πάλι στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για την έκβαση της προσπάθειάς του.

 

 

By