Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ – Λείπουν κάποια παραστατικά»

Γ. Μανιάτης- Ν. Ανδρουλάκης: Κακώς υπερδανειστήκαμε κι εμείς και άλλα κόμματα

maniatis
Panayiotis Tzamaros

Δεν υπάρχει «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της Ιπποκράτους, υποστήριξαν δύο κορυφαία στελέχη του Κινήματος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις (Alpha 9,89) τα δύο στελέχη υποστήριξαν ότι το κενό οφείλεται σε έλλειψη κάποιων παραστατικών ύψους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Το χρέος των 110 εκ. δεν είναι μαύρη τρύπα. Το κενό που υπήρχε σε ορισμένα παραστατικά αφορά σε πολύ μικρά ποσά, πχ όλα τα κόμματα διέθεταν χρήματα προκειμένου να μεταφέρουν δωρεάν ετεροδημότες (για εκλογές). Μιλάμε για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, όχι για εκατομμύρια», είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες ηγεσίες υπερδανείστηκαν. «Κακώς τα τελευταία χρόνια τα κόμματα δανείστηκαν παραπάνω χρήματα από όσα έπρεπε. Θα καταθέσουμε πρόταση για το πώς πρέπει να χρηματοδοτούνται τα κόμματα από εδώ και πέρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις αιτιάσεις περί απόπειρας ηθικής απαξίωσης του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο κ Μανιάτης υποστήριξε: «Κανένας δεν θέλει να εξοντώσει κανέναν (στο ΠΑΣΟΚ), όλοι μας θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος».

Προειδοποίησε πως το ΠΑΣΟΚ «θα πάει το θέμα μέχρι τέλους» καθώς έχει «ηθικό χρέος απέναντι στην κοινωνία».

Όπως σημείωσε μάλιστα «του έτυχε του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα εσωτερικά του, θα μπορούσε να τα κουκουλώσει. Οφείλαμε όμως έναντι της κοινωνίας να μην το κάνουμε αυτό. Το χρέος του ΠΑΣΟΚ αποπληρώνεται». 

nikos androulakis
Panayiotis Tzamaros

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρομοίασε την προσπάθεια για να μπει τάξη στα οικονομικά του κόμματος με… μνημόνιο.

«Ένα μνημόνιο κάνουμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχαμε το θάρρος να το κάνουμε γιατί είδαμε το παγόβουνο μπροστά μας» είπε και πρόσθεσε:«Χθες άνοιξε αυτός ο διάλογος, όπως έπρεπε να ανοίξει και είδατε ότι υπήρχε μια συναίνεση. Πρέπει να μειώσει πολύ τις δαπάνες του το ΠΑΣΟΚ, το έχει κάνει ήδη. Το κόμμα θα πληρώσει το χρέος που έχει, δεν θα παίρνει ευρώ πλέον από το κράτος». 

By