Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεξαμενόπλοιο δεν μπορεί να ξεφορτώσει καύσιμα για υποσταθμούς ΔΕΗ στα νησιά

Όσο διαρκεί η απεργία το μαζούτ που υπάρχει στο δεξαμενόπλοιο δεν μπορεί να μεταφορτωθεί και να προωθηθεί στα νησιά όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την συνεχή λειτουργία των υποσταθμών

fortigo ploio2

Στο έλεος των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ είναι οι κάτοικοι των νησιών και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες που παραθερίζουν στο Αιγαίο από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή την ώρα, οι υποσταθμοί της ΔΕΗ στα νησιά δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με το μαζούτ που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους λόγω της απεργίας.

Δεξαμενόπλοιο με 35.000 τόνους μαζούτ δεν μπορεί να ξεφορτώσει τα καύσιμα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Λαύριο και παραμένει αρόδου, αφού δεν τους επιτρέπεται να δέσει στην προβλήτα της ΔΕΗ ούτε και υπάρχει προσωπικό για να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφόρτωσης των καυσίμων. Το μαζούτ που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο πρόκειται να φορτωθεί σε άλλα μικρότερα πλοία και να μεταφερθεί σε όλα τα νησιά που υπάρχουν υποσταθμοί της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και άρα η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών.

Το γεγονός αυτή την ώρα είναι ότι όσο διαρκεί η απεργία το μαζούτ που υπάρχει στο δεξαμενόπλοιο δεν μπορεί να μεταφορτωθεί και να προωθηθεί στα νησιά όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την συνεχή λειτουργία των υποσταθμών.

By