Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τη Δευτέρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Samaras Maximou

Προσπάθεια του Μαξίμου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην τρικομματική κυβέρνηση.

samaras-venizelos-kouvelisΤη Δευτέρα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, καθώς φαίνεται πως δεν ευδοκίμησε το σενάριο για επίσπευση της σύσκεψης.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είχε συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην Αγίου Κωνσταντίνου, με τους δύο άνδρες να ανταλάσσουν απόψεις για το «αύριο» τόσο της δημόσιας τηλεόρασης, όσο και για της ίδιας της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας πρότεινε στον κ. Κουβέλη ένα μεταβατικό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το οποίο, φέρεται να προβλέπει άνοιγμα της ΕΡΤ εντός των επόμενων 24ώρων, με εκπομπή προσωρινού και πάντως όχι δημοσιογραφικού προγράμματος – ώστε να σταματήσει το μαύρο από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης – και εν συνεχεία να προωθηθούν οι διαδικασίες συγκρότησης της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταμάτης διεμήνυσε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως δεν υπάρχουν περιθώρια να αποσυρθεί η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε κάθετος και δήλωσε πως «εμμέννει» στη θέση του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Όπως φαίνεται όλα θα κριθούν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση τη Δευτέρα, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δημήτρης Σταμάτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος θα απουσιάσει το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, καθώς είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό το ταξίδι του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε πως αν κριθεί αναγκαίο θα επιστρέψει άμεσα.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απαντούν επίσης στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το «παράθυρο»  που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ με το νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011.

«Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την ΠΝΠ και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!» τονίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του Κινήματος, κρατώντας αμετακίνητη στάση για την ΕΡΤ.

Η ισορροπία στον κυβερνητικό συνασπισμό έχει εμφανώς διαταραχθεί, αφού Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δηλώνουν ανυποχώρητοι, θέτοντας ως προϋποθέσεις την απόσυρση του νόμου, την ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι κόκκινες γραμμές των 2 κυβερνητικών εταίρων θεωρούνται κάτι από περισσότερο απαράβατες, αφού «Όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε πριν από λίγο ο κ. Κουβέλης στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της EBU.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By