Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεύτερο περιστατικό αυτοπυρπόλησης στη Βουλγαρία

Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε δύο μέρες

voulgaria

Ακόμη ένα περιστατικό αυτοπυρπόλησης σημειώθηκε στη Βουλγαρία με 48χρονο άνδρα να προσπαθεί να αφαιρέσει τη ζωή του με αυτό τον βίαιο τρόπο.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται μέσα σε δύο μέρες και ήδη οχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2013, έως τον Ιανουάριο του 2014.

«Ένας 48χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στον περίβολο του ναού» του Σαντάσκι (νοτιοδυτικά) ανακοίνωσε ο Βασίλ Μιτόφ, διευθυντής της περιφερειακής αστυνομίας.

Ο άνδρας, που ήταν πολύ φτωχός, ζούσε από τα τρόφιμα που δίνονταν ως δωρεές στην Εκκλησία. Ο ίδιος διακομίστηκε στα επείγοντα στο νοσοκομείο της Σόφιας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Χθες μία άνεργη φωτογράφος, η Λίντια Πέτροβα, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Η κατάστασή της υγείας της κρίνεται μη αναστρέψιμη σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου εισήχθη. Όπως είπε η οικογένειά της, η 38χρονη, διαζευγμένη, ανησυχούσε για το μέλλον του παιδιού της.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Βουλγαρία με τον ίδιο τρόπο το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014, προβαίνοντας στα απονενοημένα αυτά διαβήματα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

By