Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Αντάρτικο από 174 στελέχη του κόμματος

Κατέθεσαν κείμενο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

dimarΤη διαφωνία τους για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα εκφράζουν 174 στελέχη του κόμματος με κείμενο που κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης;» αναρωτιούνται τα συγκεκριμένα στελέχη.

«Πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα […] και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας.

Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας» επισημαίνει το κείμενο.

Τα στελέχη, τα οποία προέρχονται από όλες τις βαθμίδες του κόμματος, δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι με την απόφασή του να «εγκαταλείψει το καράβι», το κόμμα εμφανίζεται ότι κάνει ένα άλμα στο κενό.

Παράλληλα, ασκείται κριτική για αδικαιολόγητη μεγέθυνση της διαφωνίας ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και εκφράζεται ο φόβος πως γίνεται επίκληση του αδιαμφισβήτητου πολιτικού τυχοδιωκτισμού της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

Η επόνενη μέρα της ΔΗΜΑΡ

Για την επόμενη της ΔΗΜΑΡ τα συγκεκριμένα στελέχη προτείνουν «να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο ευδιάκριτο το πολιτικό μας στίγμα, εκείνο που από την ίδρυσή μας προσδιορίσαμε, ως φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική αριστερά. Να αναζητήσουμε σχέδιο και στρατηγική, να επαναλάβουμε την άρνησή μας και την αντίθεσή μας στον στείρο αντιπολιτευτισμό και στις επικίνδυνες πρακτικές του λαϊκισμού. Για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By