Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αριστερό Δίκτυο: Κείμενο –πλατφόρμα στο 2o Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

«Η Δημοκρατική Αριστερά κατανοεί βαθύτατα την ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» τονίζει το Αριστερό Δίκτυο

dimar«Πρόθεση μας είναι να συμβάλλομαι στο να αποσαφηνιστούν αμφισημίες τις πολίτικης μας, κενά και ασάφειες, και βέβαια να κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση για την κυβερνητική μας θητεία» τονίζουν οι υπογράφοντες, οι οποίοι κατέθεσαν «κείμενο συμβολής» στη συζήτηση των εργασιών του συνεδρίου.

Ανάμεσα στα μέλη της τάσης αυτής, (Θ. Φωτεινός, Χ. Σταυρόπουλος, Ε. Ζορκάδης) υπάρχουν αρκετά από τα ιδρυτικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, γεγονός που ενισχύει τη σημασία του κειμένου.

Αναλύοντας την πολιτική συγκυρία, «η Δημοκρατική Αριστερά κατανοεί βαθύτατα την ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Για να είναι αποτελεσματική όμως μια νέα εθνική συνεννόηση απαιτείται η διαμόρφωση νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» τονίζεται, την ώρα που «η χώρα μας χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο που θα μετατοπίζει την πολιτική ζωή του τόπου σε προοδευτική κατεύθυνση και θα την απαλλάξει από την συντηρητική και νεοφιλελεύθερη αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά».

Αναφορικά με τις διεργασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, «η πολιτική έκφραση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν θα είναι προϊόν επιλογών εκδοτικών συμφερόντων αλλά κοινωνικών διεργασιών, γι αυτό η Δημοκρατική αριστερά θα είναι παρούσα» σχολιάζει το Αριστερό Δίκτυο, διευκρινίζοντας:

«Δεν έχουμε αγωνία ποιος θα είναι προνομιακός μας συνομιλητής οι 58 η ο Λοβέρδος ας μην κάνουμε πρόβλημα μας τα δικά τους προβλήματα. Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν μπορεί να είναι στρατηγικός μας εταίρος ούτε πολιτικός μας σύμμαχος , το δε ΠΑΣΟΚ όσο ταυτίζεται με την ασκούμενη πολιτική δεν μπορεί να είναι καν συνομιλητής».

[pullquote]Με φόντο τις ευρωεκλογές, «το κόμμα μας οφείλει να είναι ιδιαίτερα σαφές στην παρούσα φάση. . Είμαστε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς . Πρέπει να αποφύγουμε κάτω από πίεση την ένταξη σε ευρωομάδα . Πρέπει να πορευτούμε με το πρόγραμμα και τις ιδέες μακριά από τη ζεστή αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ η την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές μεταθέτοντας σε εύθετο χρόνο την απόφαση για ένταξη σε κάποια ευρωομάδα» προτείνει το Αριστερό Δίκτυο.[/pullquote]

Έχοντας μεσολαβήσει αρκετό χρονικό διάστημα από την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, «ήταν μια ορθή πράξη διότι η συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης είχε αναιρεθεί στην πράξη με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ηγετικός κύκλος της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούσε την αποπομπή μας από την κυβέρνηση στο βαθμό που δεν αποδεχόμασταν τον παθητικό ρόλο του “αριστερού άλλοθι»., καταλήγει το Αριστερό Δίκτυο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By